“Ik bepaal zelf waar en wanneer ik werk”

Hoe kun je het beste online ondernemen? Iedere maand spreek ik een online ondernemer over het ondernemerschap. In deze eerste editie praat ik Marijn Driesen (38), zij werkt sinds 2017 als online marketing VA.

Wat doe jij als online marketing VA?

“Ik ondersteun ondernemers bij hun online marketing taken. Denk bijvoorbeeld aan social media content creatie en beheer, e-mailmarketing, het maken van funnels, kleine aanpassingen op de website en meer. Toen ik begon, hield ik me vooral bezig met social media en ik koos Instagram als specialisatie. Maar ik merkte dat ik van alleen Instagram niet zo blij werd en dus werd ik allround VA. Ik pak dus verschillende taken op, voor verschillende klanten.”

Waarom ben je gaan ondernemen?

“Omdat ik locatie onafhankelijk wilde wonen en werken. Ik wilde met name in de winter naar warmere oorden vertrekken om vanuit daar te werken. Dat heb ik meteen het eerste jaar gedaan, tot de coronacrisis uitbrak.”

Jij werkt dus normaal gesproken vanuit het buitenland? Hoe ziet dat eruit?

“Ik kies ik meestal voor een co-living als dat er is. In een co-living woon je met een aantal digital nomads met verschillende nationaliteiten in een groot huis of villa en iedereen werkt online. Ik deed dat in Nicaragua en daar werkte ik op een plek met een uitzicht op de zee.”

Waarom wilde je vanuit het buitenland werken?

“Ik ben gek op reizen, ik heb toerisme gestudeerd. Ik wil graag dingen zien en als het hier slecht weer is, dan wil ik graag naar een warm land. Een vriendin van mij deed dit al en toen dacht ik: dat moet ik ook doen. En zo ben ik als VA vanuit het buitenland gaan werken.”

En hoe werkt dat?

“Afhankelijk van het land waar ik zit, werk ik ‘s ochtends en dan ben ik bereikbaar voor klanten. Ik bepaal zelf hoe lang ik werk en als mijn takenlijst het toestaat, dan hang ik ’s middags de toerist uit. Veel mensen denken dat het vakantie is, maar toen ik in Vietnam zat werkte ik vaak wel vier à vijf dagen.”

Hoe was het eerste jaar als ondernemer?

“Het eerste half jaar was voor mij een beetje wennen. Ik was net begonnen met ondernemen en ik ging naar het buitenland. Ik had slechts één klant. Dat vond ik eigenlijk wel prima, omdat ik moest wennen aan de combinatie reizen en ondernemen. Ik had niet echt de ruimte in mijn hoofd om actief naar klanten te zoeken. Gelukkig had ik een goede spaarrekening, waar ik van kon leven.”

Hoe kwam je aan die eerste klant?

“Zij was mijn loopbaancoach. Ik liep al een tijdje rond met de gedachte om VA te worden, maar ik wist het nog niet helemaal zeker. Vervolgens ben ik met haar de slag gegaan. Door de gesprekken die ik met haar voerde, was ik er uit: ik wilde dit doen. Een tijdje later zocht zij zelf een VA en toen ben ik voor haar gaan werken. Via haar kreeg ik er nog drie klanten bij en zo ging het balletje rollen.”

Hoe gaat het nu?

“Heel goed! Januari en maart zijn tot nu mijn beste maanden ooit. Ik werk echt met ontzettend leuke vaste klanten, met veel al meer dan twee jaar. In 2019 ben ik ontzettend gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. Door corona ben ik wel wat klanten verloren en had ik een paar slechte maanden, maar sinds september 2020 ben ik weer aan het groeien.”

Wie zijn jouw klanten?

“Het zijn allemaal vrouwelijke ondernemers, met uit zondering van een echtpaar. Zij werken in verschillende branches, een aantal is coach, maar ik werk ook samen met een tekstschrijver/reisjournalist en met een webshop in duurzame producten. De verschillen vind ik ontzettend leuk. Dat maakt het werk afwisselend en nooit saai.”

Hoe kom je aan deze klanten?

“Vaak via mond-tot-mond reclame, Instagram en Google. Bij mijn huidige klanten is het wel gelijkmatig verdeeld, dus een derde via mond-tot-mond, een derde via Instagram en een derde via Google. De laatste tijd word ik vaak benaderd door mensen die mij via Google vinden. Ze komen dan binnen via een blog. Mijn nieuwste klant bijvoorbeeld zocht iets over social media beheer en vond op die manier mijn website. Maar ik heb ook een klant gekregen via een andere VA, een paar kende ik al en via Instagram dus. Ik doe weinig aan actieve sales. Ik zorg er overigens wel voor dat ik zichtbaar ben op Instagram, zodat anderen bekend zijn met wat ik doe.”

Wat vind je leuk aan het ondernemerschap?

“De vrijheid om te bepalen wanneer en waar ik werk. Wanneer mijn takenlijst het op een prachtige dag toelaat dat ik een middag vrij neem, dan doe ik dat. De verloren tijd haal ik in het weekend weer in. Ik heb plannen om dit najaar weer naar het buitenland te gaan. Naar Spanje, Portugal of Mexico. Die vrijheid vind ik heerlijk!”

Wat vind je belangrijk als ondernemer?

“Jezelf laten zien op social media vind ik belangrijk. Zo leren potentiële klanten je kennen en weten ze hoe je bent en met wie ze te maken hebben. Aan de hand daarvan kunnen ze dan beter beslissen of ze met je willen samenwerken of niet. Daarnaast vind ik het belangrijk om met een business coach te werken. Dan hoef je het namelijk niet alleen te doen. Als zelfstandige loop je het gevaar dat je tunnelvisie krijgt en een business coach helpt je de zaken anders, beter, te zien. Daarnaast is het belangrijk dat je naar je klanten luistert en actief met ze meedenkt.”

Hoe doe je dat?

“Als ik zie dat iets niet helemaal goed gaat, dan geef ik dat aan en ik los het meteen op als ik dat kan. Dus ik voer niet klakkeloos uit wat de klant vraagt, maar ik adviseer als ik zie dat iets makkelijker of logischer kan. Ik weet bijvoorbeeld meer over Instagram dan mijn klanten en ik geef tips. Als ik bijvoorbeeld een inhaakdag op de kalender zie die bij hun business past, dan zeg ik wat voor een bericht ze op die dag kunnen delen.”

Kan je leuk van het ondernemerschap leven?

“Jazeker! Ook omdat ik zuinig leef en niet veel nodig heb. Alles dat ik verdien, stop ik in verschillende ‘potjes’. Dat vind ik overzichtelijk en fijn. Dat doe ik zowel privé als zakelijk. Als ik bijvoorbeeld nu in een training wil investeren, dan kan dat omdat ik een potje voor investeringen heb. En als ik straks naar het buitenland wil, dan zorg ik ervoor dat ik nu begin met sparen, zodat ik in het najaar een ticket kan betalen en de eerste maand huur. Dan hoef ik mijn spaargeld straks niet aan te spreken”

Vind je jezelf een succesvol ondernemer?

“Wat is succesvol? Wanneer dat 10K per maand verdienen is, dan ben ik (nog) niet succesvol. Het was mijn doel om locatie-onafhankelijk te werken en dat is wat ik heb gedaan en weer wil gaan doen. Wat dat betreft ben ik succesvol. Ik onderneem ik deze zomer vier jaar en dat vind ik ook succesvol, want laatst last ik een bericht van Charlotte’s Law dat 50 procent van de ondernemers binnen vijf jaar stopt. Dat vind ik erg veel!”

Heb je tips voor andere online ondernemers, vooral die net begonnen zijn?

“Het klinkt heel simpel, maar: ‘gewoon’ starten. Dat heb ik gedaan. Wel heb ik hulp gehad van diverse mensen met de eerste stapjes naar het ondernemerschap. Zonder die hulp was het waarschijnlijk ook wel gelukt, maar dan wat langzamer. Daarnaast wil ik zeggen: geef niet op! Geef jezelf tijd om er wat van te maken, wees zichtbaar op social media en zorg ervoor dat mensen weten dat je voor jezelf bent begonnen en wat je doet. Vraag referenties op van mensen die je al hebt geholpen en plaats deze op je website en deel ze op je socials. Laat zien dat anderen blij met je zijn en schakel hulp in wanneer je vastloopt. Je hoeft niet alles alleen te doen.”

Marijn Driesen (38) woont op dit moment in Oldenzaal, maar heeft sinds september 2015 geen vaste woonplaats, omdat ze het grootste deel van het jaar op reis is. Marijn werkt als Online Marketing VA. INSTAGRAM: @marijndriesen WEBSITE: www.marijndriesen.nl Foto’s: Lizet Beek

DELEN